eleiko skivstång

Olympiska Vikter vs Vanliga Vikter

Olympiska vs Typiska vikter

Så att du inte är säker på vad saker och ting att gå med , OS eller Normala vikter .

standardbar Olympiska Vikter vs Vanliga VikterStandardvikter tenderar att ses i hemmagym . Den enklaste skillnaden kan vara stångdiametern , eller djup.

olympicbar Olympiska Vikter vs Vanliga Vikter
OS- barer är bara korta av 2 ” diameter i ändarna ( egentligen en 31/32 ” , eller 50mm ) . Som ett resultat , kommer de helt enkelt få olympiska viktskivor , som har hål 2 ” diameter .

Standard barer är 1 ” i diameter i ändarna , dvs hela baren handlar om 1 ” diameter . De har gjorts för att välja standardviktskivormed ett ” hål . Olympiska viktskivor kommer också att tas av dem , men eftersom deras hål är större OS- plattor passar löst . Olympic Adapter Hylsor kan köpas av dig så att dina vikter sitter stadigt runt Konventionell bar , men normalt folk bara köper en OS- bar .

Olympiska Vikter Fördelar

Styrka – skäl och med billiga olympiska barer kan välja en mycket mer än så , kommer standard barer börjar vända någonstans över 200 pounds , och OS- barer med hög kvalitet är byggda för att hålla upp till nästan vad som helst .
Sanning – En blygsam felaktighet är inte troligt att någon roll mycket med en enskild platta , men med olika plattor lastas på en enda sida av baren , kan dessa skillnader ackumuleras . Och det är trevligt att hjälpa dig att få en exakt logg från en dag till nästa om hur mycket du faktiskt lyft .
Fasthet.
Inget vridmoment – Det hjälper även för lockar.
Stand kompatibilitet . OS- bredd sits står och effektrackär byggda för att ta 7foot barer . Typiska barer i de flesta färdigförpackade vikt -apparater är bara 5 meter eller 6 meter lång .
Djup – Mitt delen av baren , eller roterande axel , är faktiskt en något större diameter på OS- barer. De flesta män föredrar 28millimeters eller större , med avseende på övningen utförs .
Fender Plattor – Fender plattor är ofta bara tillgängliga olympic . De har varit populära för CrossFit och även andra personer som gör rengör , rycker och marklyft .
Alternativ – Håll plattorna har inbyggda handtag som gör plattorna betydligt enklare att ta ett säkert sätt . Gummi -eller uretan inneslutet plattor slåss måla ljud , flisning och rost . OS- plattor har fått den mest effektiva sortiment av val .

Standardvikter Kanter

Kostnad – Standard barer tenderar att vara billigare gjort och är lättare att skicka . De viktskivor själva kostar angående samma grundläggande gjutjärns versioner .
Låg vikt – Lättare staplar betyder en lättare början vikt för individer nya att lyfta vikter .
Dumbbell Handtag – Mest Typiska hantel handtag ( 14 ” ) är kortare än Olympic ( 18 ” ) , och många individer föredrar kortare för hantel övningar .
Spin – Lock kragar – Även kallad stjärn lås kragar . Vissa standard barer innefattar gängade hylsor för att anpassa spin – lås kragar att fästa plattorna , till skillnad från de halsband som glider på och lås fast genom kompression . Twist lås kragar kanske inte vara en fördel , eftersom de tar lite tid att snurra på och av en mycket lång taverna , men vissa folk njuta av dem , därför är det värt att säga . Observera att om spin – lås eller inte , alla typiska barer använder exakt samma standardplattor.
Olympiska vikter är utan tvekan den mest använda av professionella idrottare, idrottshallar, styrkelyftare , kroppsbyggare , gymnasier , fakulteter och universitet samt ett stort antal tillfälliga hemanvändare . Det är sättet att verkligen gå om du är osäker .

Olympic Lyft

Idag har de flesta sports utför dessa två höjningar med fenderplattor, som är plattor med olika inches av gummi över en legering nav , för att hjälpa dämpa slag när sjunkit från overhead .

Anteckningar om Kvalité

I en perfekt värld , kommer alla olympiska barer och tallrikar arbetar gemensamt och även skulle fungera som samma storlek .

Du kan inte montera en 2 ” stolpe rakt in i en 2 ” hål , så stora OS- barer har 50 mm ( 1 31/32 ” ) ärmar , och stora OS- plattor är bara marginellt större än 50 mm , som 50.4mm eller 50.8mm (bara 2 ” ) .

Men det som inträffade någon gång var producenter började göra billigare olympiska plattor med hål lite större än 2 ” . Detta sätt plattor med att kasta brister inuti hålen skulle ändå passa staplarna . Så de har ett riktigt slumpartat passform , vilket kan vara irriterande för nästan alla lyft du gör från marken , som marklyft , rengör eller rycker , eftersom du måste dra den slappa ut .

Det fungerade bra tills kunderna behövde passa högkvalitativa plattor till tavernan och fann att de var så hårt att de skulle fastna .

Undantaget är verkligen vår ” marknaden ” plattor som kan definitivt beskrivas till posten sidan som en mer slarvig lämpligt än standard . Andra återförsäljare fitnessutrustning är oftast okunniga om hela problemet och helt enkelt antar OS är OS , plus att de får fel om du försöker säga med passformen för dem är alltför slarvig eller mycket hårt i de redskap du köpt från dem . Av denna anledning är det viktigt att göra din shopping med ett företag som förstår de saker som de säljer .

ViktskivspecialistenOlympiska Vikter vs Vanliga Vikter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *